Ida P. Rolf Metode®

Ida P. Rolf Metode® består af 10 behandlinger, der forløber over 5-10 måneder.

I Ida P. Rolf Metode® anvendes en blid form for bindevævsmassage (Rosenberg Teknik®). Det er bygget op over 10 sessioner.

Målet med de 10 behandlinger er at balancere og frigøre kroppen. Kroppen rettes op i forhold til tyngdeloven, så de forskellige kropsdele (hoved, nakke, skuldre, bryst, hofter, ben og fødder) kommer i linje ovenpå hinanden.

Klienten får en bedre kropsholdning. Det giver en bedre vejrtrækning, mere energi, mere graciøse bevægelser samt bedre selvfølelse.

Ida P. Rolf Metode® er en effektiv behandling ved rygproblemer, ondt i nakke og skuldre samt bækkenløsning.

Ida P. Rolf Metode® – 10 delmål

Hver af de 10 sessioner har et delmål:

  • At frigøre vejrtrækningen. Der arbejdes på brystkassens muskler, ribbenene og mellemgulvets diaphragma. At frigøre skuldrene fra brystkassen, således at brystkassen kan bevæge sig frit under skuldrene – eller skuldrene kan bevæge sig frit uden at påvirke vejrtrækningen. Gennem forbedret vejrtrækning bliver klienten bedre forberedt på at afslappe andre dele af kroppen i de følgende sessioner.
  • At gøre fødderne til et godt, vægtbærende fundament for resten af kroppen. Der arbejdes på lægbenet forfra og på fødderne, for at frigøre spændinger mellem føddernes knogler, at balancere den indre og den ydre svang. At afspænde de korte muskler i fødderne samt de lange muskler fra underbenet og ned til føddernes knogler.
  • At arbejde på hele kroppen fra siderne. De overspændte områder løsnes, hvad enten de ligger på forsiden eller bagsiden af kroppen. F.eks. hvis rygmusklerne er overspændte, og der dermed er for meget svaj i lænden, vil terapeuten arbejde på at løsne overspændingen på ryggen. Hvis ryggen er flad, stammer der ofte fra spænding på forsiden af ryggen, og terapeuten vil koncentrere sig om kroppens forside. Speciel opmærksomhed rettes mod hofteleddet og det 12. ribben, der er meget vigtigt for diaphragmas funktion.
  • At balancere hofterne. Der arbejdes langs indersiden af benene for at frigøre hofterne nedefra og fra indersiden.
  • At gøre kroppens forside længere – fra solar plexus til knæene. Efter at have arbejdet på mavemusklerne, afsluttes sessionen med at arbejde direkte på den dybtliggende psoasmuskel. Psoasmusklen indeholder et vigtigt plexus af det autonome nervesystem. Derfor refererer japanerne ofte til psoasmusklen som ”hara centret”. Terapeuten arbejder på at frigøre og balancere hofternes bevægelser fra forsiden af kroppen.
  • At forlænge hele bagsiden af kroppen fra fødderne til hovedet. At balancere spænding/afspænding og at frigøre hofterne posteriort.
  • At afbalancere hovedet på nakken. At frigøre hovedets bevægelser ved at arbejde på nakkemusklerne, både de store og de små muskler. At frigøre tyggemusklerne og afbalancere kæben.
  • At frigøre de øverste lemmer: At integrere skuldrene, armene, albuerne, håndleddene og hænderne. At fremme samarbejdet mellem alle musklerne i dette store område.
  • At integrere de nedre lemmer: At forbedre musklernes funktion i dette store område – fødderne, benene og hofterne.
  • At integrere hele kroppen og at fuldende serien af behandlinger.