Kranio-Sakral Terapi

Hvordan foregår K.S.T?

K.S.T. er en meget blid behandling, der foregår på specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen, mens terapeuten holder med ca. 5 grams tryk, der svarer til vægten af et A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afslapning, ligesom når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder og slapper af, mens man er bevidst om omgivelserne.


Hvad er K.S.T?

K.S.T. er en behandling af kranio-sakral systemet, der består af kraniet (kranio), rygsøjlen, korsben (sacrum) og halebenet.

Indeni disse knogler er centralnervesystemet, der består af hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Det er således en forudsætning for hjernens funktion, at kranio-sakral systemet fungerer optimalt.

K.S.T. frigør evt. spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder de stærke membraner, der holder hjernen på plads og forbedrer cirkulationen af både cerebrospinalvæske (hjernevæske) og blod.

K.S.T. er en direkte metode til at frigøre en eller flere af de 12 par kranienerver vi har. De kommer enten ud af kraniet igennem huller i knoglen eller imellem 2 knogler. Hvis disse er forskubbede, kommer nerven nemt i klemme.

K.S.T. giver en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakken og på ryggen; smerter mildnes eller forsvinder.


Hvilke skavanker kan behandles med K.S.T?

K.S.T. er velegnet til behandling af hovedpine, migræne, piskesmæld, hormonelle problemer, stress, bidfunktionsproblemer, manglende koncentration, psykiske problemer. K.S.T. er særdeles velegnet til behandling af børn med indlærings- og koncentrationsproblemer, motoriske og psykiske problemer, kolik, sengevædere, ordblindhed.


Hvor stammer K.S.T. fra?

K.S.T. er opfundet af en amerikansk læge, William Sutherland, tidligt i dette århundrede.

Det blev hurtigt en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler. (Osteopater har en almindelig lægeuddannelse, og derudover lærer de en blid form for manipulation af knoglerne i ryggen, nakken osv.)

For ca. 15 år siden, efter ca. 3 års videnskabelig forskning i K.S.T. med både elektronmikroskopiske og kliniske undersøgelser, besluttede Dr. John Upledger, at undervise folk, som ikke var lægeuddannede, i teknikkerne.

Siden er K.S.T. blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA.

Stanley Rosenberg var den første fra Danmark, der lærte teknikken i USA. Stanley Rosenberg begyndte, at behandle klienter med K.S.T. i 1986 og begyndte at undervise i K.S.T. i 1989.